Als je denkt dat de een volledig elektrische pick-up niet goed bij je past, dan heeft Ram een verrassing voor je. Ze hebben hun nieuwste aanwinst onthuld: de Ram 1500 Ramcharger, een elektrische pick-up die kracht en veelzijdigheid belooft, met een twist die je misschien niet had zien aankomen.



Elektromotoren, een batterij...

Wat deze elektrische krachtpatser onderscheidt, is dat hij niet alleen elektrisch is, maar ook een verborgen troef in de hand heeft. Hij heeft twee elektromotoren aan boord: eentje voorin die goed is voor 340 pk en eentje achterin met 324 pk. Deze jongens worden gevoed door een batterij met een capaciteit van 92 kWh, wat niet slecht is, hoewel het kleiner is dan de accu's van sommige andere elektrische pick-ups.

 

 

En een 3,6L zes-in-lijn!

Naast die batterijen heeft de Ram 1500 Ramcharger een 3,6-liter zes-in-lijn motor. Het grappige is dat deze motor niet rechtstreeks de wielen aandrijft. In plaats daarvan fungeert hij als een soort generator om stroom op te wekken wanneer de batterij het moeilijk heeft. Dus, feitelijk, heb je hier een 'range extender' in een 'EV' die zowel een indrukwekkende 664 pk als een bliksemsnelle 0-100 km/u sprint in slechts 4,5 seconden biedt.

 


Powerbank op wielen


Dus, waarom is dit zo cool? Wel, de Ram 1500 Ramcharger is geen pure EV, maar hij biedt wel het beste van twee werelden. Korte ritten tot 233 km kunnen volledig elektrisch worden gedaan, terwijl hij ook als een soort gigantische 'powerbank' kan fungeren dankzij die benzinemotor. Dit betekent dat je een indrukwekkende rijafstand van maar liefst 1110 km krijgt. Plus, hij kan tot 6350 kg trekken (althans in de VS). 

 



De nieuwe Ramcharger

Qua uiterlijk zit de Ram 1500 Ramcharger ergens tussen de gewone Ram 1500 en de volledig elektrische Ram 1500 REV. Sommige versies hebben bredere, L-vormige achterlichten, die lijken op die van de EV. En wat grappig is, is dat de naam 'Ramcharger' een beetje nostalgie heeft, aangezien deze voor het laatst werd gezien op de Dodge Ramcharger uit de jaren 70. Die oude SUV was gebaseerd op het chassis van een Dodge Ram 1500 pick-up. Maar deze nieuwe Ramcharger past perfect bij zijn naam, omdat je deze Ram kunt opladen met een charger. 😉

 


Stay tuned!

Wat de prijs betreft, die moet nog worden aangekondigd, maar de verwachting is dat de plug-in hybride versie vriendelijker zal zijn voor je portemonnee dan zijn volledig elektrische broertje, vanwege de kleinere batterij. Ram heeft hiermee een slimme oplossing om het bereikprobleem van elektrische vrachtwagens te tackelen, terwijl ze de kracht en veelzijdigheid van een fullsize pick-up behouden. Dat is goed nieuws voor pick-up fans en voegt een spannende wending toe aan het groeiende aanbod van elektrische voertuigen. De pick-up wordt bij USCarDealer.nl verwacht rond het einde van 2024. 



Meer Ram nieuws...

De 2025 Ram 1500 heeft een enorme upgrade gekregen. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hier!




 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste modellen, het laatste pick-up nieuws en de leukste acties

Lak polijsten.. Vloeistoffen bijvullen.. Banden oppompen.. Interieur reinigen..